access modifier in #C
شناسه پست: 1936
بازدید: 1031

در این مقاله، ما قصد داریم انواع access modifier ها و هدف آنها در #C را توضیح دهیم.

Access modifier ها، نوع قابلیت دسترسی به یک آبجکت و تمام عضوهای موجود در آن در پروژه #C را مشخص میکند. علاوه بر این، تمام نوع های داده ای  #access modifier ،C های خودشان را دارند. حتی اگر access modifier آنها مشخص نشده باشد (access modifier پیشفرض بر روی آنها اعمال میشود).

اگرچه این مقاله بیشتر مرتبط به مفهوم شی گرایی است ولی ما در مورد آن میخواهیم همینجا صحبت کنیم. بنابراین درک مقاله بعدی در مورد متدها که به شدت به access modifier ها متکی است ، آسان تر می شود.

این مقاله، سرفصلی از دوره آموزشی زیر میباشد:

اگر می خواهید محتویات کامل این دوره را ببینید ، می توانید بر روی لینک مبانی #c کلیک کنید.

انواع access modifier ها

#C چهار نوع access modifier را ارائه میدهد: private, public, protected, internal و دو access modifier ترکیبی: protected-internal و private-protected.

Private Access Modifier

آبجکتهایی که access modifier از نوع private را پیاده سازی میکنند فقط داخل یک class یا structure قابل دسترس هستند. به عبارتی دیگر، ما نمیتوانیم خارج از کلاسی که آنها پیاده سازی شده اند دسترسی داشته باشیم:

Public Access Modifier

آبجکتهایی که access modifier های از نوع public را پیاده سازی میکنند از هرجایی در پروژه قابل دسترس هستند. از این رو، محدودیتهای دسترسی وجود ندارد:

Protected Access Modifier

کلمه protected دلالت بر این دارد که object مورد نظر داخل همان class و تمام class هایی که از آن class مشتق میشوند قابل دسترس هستند. ما در ماژول 2 در مورد وراثت در برنامه نویسی شی گرایی بیشتر صحبت میکنیم. اما در حال حاضر، ما میخواهیم نگاهی به این مثال بندازیم تا نحوه رفتار اعضای protected را درک کنیم:

Internal Access Modifier

کلمه internal تعیین میکند که object مورد نظر فقط داخل اسمبلی خودش مورد دسترسی قرار میگیرد نه در اسمبلی های دیگر:

Protected Internal Access Modifier

protected internal access modifier ترکیبی از protected و internal است. به عبارتی دیگر، ما به عضو protected internal مورد نظر فقط در همان اسمبلی یا در یک کلاس مشتق شده در اسمبلی های دیگر(پروژه ها) میتوانیم دسترسی داشته باشیم:

Private Protected Access Modifier

private protected access modifier یک ترکیبی از کلمات private and protected است. ما می توانیم به اعضا در درون همان کلاس یا در کلاسی که از آن کلاس مشتق شده است اما فقط درون همان اسمبلی (پروژه) دسترسی داشته باشیم. بنابراین، اگر بخواهیم از اسمبلی دیگری به آن دسترسی داشته باشیم، با خطا مواجه خواهیم شد.

نتیجه گیری

بنابراین، این تمام چیزی بود که در مورد access modifier ها وجود داشت. به عبارتی دیگر، ما انواع access modifier ها را که میتوانیم در #C استفاده کنیم و محدودیتهای مربوط به هریک از آنها را یاد گرفتیم .

مقاله بعدی در مورد متدها در #C است.

نویسنده

امید عباسی
من امید عباسی هستم. سالهاست که در زمینه برنامه نویسی با تکنولوژی دات نت فعالیت میکنم و عاشق این هستم که تجربیات و دانش خودم را در این زمینه با دیگران به اشتراک بزارم. خیلی دوست دارم که نظر و انتقاد خودتون رو در مورد این نوشته برای من بنویسید تا بتونم در آینده، مطالب بهتر و ارزشمندتری را برای شما فراهم کنم. در صورت داشتن هرگونه سوال هم در قسمت دیدگاه ها میتونید با بنده در ارتباط باشید