شرط در #C
شناسه پست: 1881
بازدید: 942

در این مقاله، ما قصد داریم در مورد عبارتهای شرطی در #C صحبت کنیم. ما یاد میگیریم که چطور عبارتهای شرطی ساده، تو در تو و عبارتهای شرطی چندگانه بنویسیم.

این مقاله، سرفصلی از دوره آموزشی زیر میباشد:

اگر می خواهید محتویات کامل این دوره را ببینید ، می توانید بر روی لینک مبانی #c کلیک کنید.

اگر میخواهید سورس مثالها را دانلود کنید اینجا کلیک کنید.

شروع کنیم.

عبارتهای شرطی پایه

اگر میخواهیم که در صورت صحیح بودن تعدادی از شرطها، دستوراتی را اجرا کنیم باید از عبارتهای شرطی استفاده کنیم. برای نوشتن همچین عبارت شرطی باید از کلمات if و else استفاده کنیم.

ما یک عبارت شرطی را به صورت زیر مینویسیم:

این شرط، یک عبارت منطقی است که نتیجه آن true یا false میباشد. اگر نتیجه true باشد، <expression1> در غیر اینصورت <expression2> اجرا میشود. بعد از هر expression، ما باید علامت ; را قرار دهیم.

ما میتوانیم expression های بیشتری را اجرا کنیم در صورتی که شرط true یا false باشد:

مثال 1: یک برنامه بنویسید که از بین دو عدد صحیح، عدد بزرگتر را تعیین کند:

برنامه عدد بزرگتر در #C

ما مجبور نیستیم فقط از کلمات if و else در عبارتهای شرطی استفاده کنیم، ما میتوانیم شرط دیگری را با اضافه کردن بلاک else if اضافه کنیم.:

مثال 2: برنامه ای بنویسید که یک رشته را به همراه رنگ فونت (r برای رنگ قرمز، g برای رنگ سبز و o برای دیگر رنگها) به عنوان ورودی بگیرد. سپس آن رشته باید با رنگ فونت انتخاب شده چاپ گردد:

مثال else if در #C

عبارتهای شرطی تو در تو

در #C ما میتوانیم در صورتی نیاز در پروژه، یک عبارت شرطی را داخل عبارت شرطی دیگری بنویسیم. بنابراین، سینتکس آن به صورت زیر میباشد:

اگرچه ما میتوانیم از عبارتهای شرطی تودرتو استفاده کنیم اما خیلی آنها را توصیه نمیکنیم، زیرا آن منجربه خوانایی کم در برنامه میشود.

مثال 3: یک برنامه بنویسید که کاربر عددی را بین 1 تا 100 وارد کند.اگر عدد کمتر از 50 باشد، برنامه آن عدد را در 5 ضرب نماید. اما اگر عدد بزرگتر از 50 بود، در صورتی که عدد مورد نظر زوج بود آن را در 2 ضرب نموده اما اگر فرد بود آن را در 3 ضرب نماید و نتیجه را چاپ کند:

عبارت شرطی تودرتو در #C

عبارت های Switch-Case

در موقعیتهایی که ما به بیشتر از یک یا دو شرط برای اجرای تعدادی expression نیاز داریم، استفاده از فرآیند چند شاخه ای میتواند یک مزیت به حساب بیاید. برای استفاده از فرآیند چند شاخه ای در #C،ما باید از کلمات switch و case استفاده کنیم:

مثال 4: یک برنامه بنویسید که عدد مربوط به ماه مورد نظر را بگیرد و تعداد روزهای آن ماه را چاپ کند:

switch case در #C

نتیجه گیری

بسیار عالی.

ما بابدست آوردن دانش مربوط به شرطها می توانیم ساختارهای شرطی را در کد خود ایجاد کنیم و بر اساس درست یا نادرست بودن شرایط تصمیم گیری کنیم.

در مرحله بعد از این سری آموزش، ما در مورد حلقه ها در #C صحبت میکنیم.

نویسنده

امید عباسی
من امید عباسی هستم. سالهاست که در زمینه برنامه نویسی با تکنولوژی دات نت فعالیت میکنم و عاشق این هستم که تجربیات و دانش خودم را در این زمینه با دیگران به اشتراک بزارم. خیلی دوست دارم که نظر و انتقاد خودتون رو در مورد این نوشته برای من بنویسید تا بتونم در آینده، مطالب بهتر و ارزشمندتری را برای شما فراهم کنم. در صورت داشتن هرگونه سوال هم در قسمت دیدگاه ها میتونید با بنده در ارتباط باشید